top of page

Blog of the House

Nieuw in Maastricht: Trattoria Senza Nome, informeel genieten van eerlijke Italiaanse gerechten

  • Foto van schrijver: Lidia Janevski
    Lidia Janevski
  • 23 feb 2012
  • 2 minuten om te lezen

- P E R S B E R I C H T -


Maastricht, 23 februari 2012. Op vrijdag 24 februari opent Trattoria Senza Nome haar deuren voor het grote publiek. Na een grondige (interieur)renovatie in het klassieke pand aan de Hoogbrugstraat 66-68, gaat voor meesterkok Huub Biro (Gelateria Luna Rossa I & II, Ca’del Biro, later Giallo e Rosso) een droom in vervulling: “Ik ga een nieuw avontuur aan in de vorm van een Italiaanse trattoria. Dit concept wil ik al jaren voeren, mijn droom komt nu werkelijk uit.”

 

Na 12,5 jaar Ca’del Biro en Giallo e Rosso gerund te hebben, werd het tijd voor een nieuwe zaak. Op dezelfde locatie in nostalgisch Wyck, maar naar een concept dat Biro altijd al wilde voeren: een trattoria met klassieke en eerlijke huisgemaakte gerechten zonder poespas. Dit alles in een mooie zaak met sfeervolle inrichting én ruime openingstijden (7 dagen in de week van 17.00 - 22.30 uur). Belangrijk uitgangspunt: betaalbare gerechten.

 

Een trattoria, leg eens uit?

Een trattoria is een informele eetgelegenheid waar je kunt genieten van huisgemaakte gerechten en (lokale) Italiaanse wijn. Het is een authentieke Italiaanse eetgelegenheid waarbij het menu hoofdzakelijk bestaat uit klassieke en regionale gerechten. Het is er minder formeel dan in een 'ristorante', maar dat maakt de sfeer juist zo gezellig. De meeste gasten kijken niet op het menu, maar vragen zich af: “waar heb ik vandaag zin in, een antipasto en een hoofdgerecht óf die ene specialiteit die ik zo lekker vind?”

 

Trattoria Senza Nome (trattoria zonder naam) is voor iedereen die lekker in ongedwongen sfeer wil eten, vergezeld van een goed glas Italiaanse wijn (luxere wijnen per glas mogelijk). Biro: “Ik werk met pure Italiaanse seizoensproducten van de hoogste kwaliteit. We importeren vanuit Italië en bereiden de verse producten direct in onze open keuken. Bij weinig tijd kunnen gasten ook genieten van kleine gerechten aan de bar waar de verse vleeswaren gesneden worden.”

 

Support van een heuse BN’er

Collega en Biro’s persoonlijke vriend Herman den Blijker zal de officiële opening opluisteren en een glas heffen met de genodigden. Vóór de officiële opening is iedereen uiteraard alvast welkom voor een lekker glas wijn, kop koffie, lunch of diner.

 

“Spontaneamente mangiare e bere, senza tante storie” (“spontaan eten en drinken, zonder gedoe”)



Noot voor de redactie: voor nadere info, interviews en foto’s neem contact op met:

Huub Biro, tel: 043-326 41 52 of 06 – 27 03 58 61. E-mail: info@senzanome.nl


PERS: U bent van harte uitgenodigd op de officiële opening van 4 maart a.s. van 13.00 tot 17.00 uur.

Locatie: Trattoria Senza Nome, Hoogbrugstraat 66-68, 6221 CS Maastricht. Stuur ons even een mail.



Logo trattoria senza nome Maastricht-ontwerp House of Communications

bottom of page